تیزر دوره «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» حجت‌الاسلام دکتر حسین سوزنچی

طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن حجت‌الاسلام دکتر حسین سوزنچی

کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، حاصل برگزاری ۲۸ جلسه متوالی در ۲۸ روز ماه مبارک رمضان سال ۱۳۵۳ توسط استاد سید علی خامنه‌ای است. بعد از ممانعت ساواک از برگزاری جلسات معظّم‌له در مسجد کرامت مشهد، ایشان تصمیم گرفتند تا جلسات ماه مبارک رمضان را در مسجد امام حسن مجتبی (ع) برگزار کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این جلسات سعی داشتند تا مبانی اندیشۀ اسلامی را با رویکردی اجتماعی و با محورقراردادن قرآن کریم تبیین کنند. کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن مشتمل بر چهار فصل ایمان، توحید، نبوت و ولایت است.

سلسله دوره‌های آموزشی طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن مرکز تبلیغ دانشگاه امام صادق (ع) بنا دارد تا با تدریس و جمع‌بندی کتاب طرح کلی سعی کند در آموزش جامع کتاب به فعالان فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نقش مهمی را ایفا کند و پایۀ تمام فعالیت‌های اجتماعی امت اسلامی را پی‌ریزی کند. چراکه آن ذهنیت‌ها، دانسته‌ها، انگیزه‌ها و… است که به رفتار ما جهت می‌دهد. پس برای اصلاح رفتار امت مسلمان نقطه آغاز اینجاست.

توصیف رهبر انقلاب از جلسات سخنرانی طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن

رهبر معظم انقلاب، خود دربارۀ اهداف و چگونگی آن برنامه و سخنرانی‌ها این‌طور توضیح می‌دهند: «بنده یک ماهِ رمضان در مسجد امام حسنِ (ع) مشهد سخنرانىِ مستمر ۳۰ جلسه‌اى داشتم. آن زمان، به ضبط سخنرانی‌ها خیلى اهمیت داده نمى‌شد؛ اما استثنائاً همۀ این ۳۰ سخنرانى ضبط شده است. در آن سخنرانی‌ها راجع به توحید، امامت، ولایت، نبوت و سایر مباحث اساسى بحث شده است که الان هم آنها را تأیید مى‌کنم. اینها پایه‌هاى فکرى براى ایجاد یک نظام اسلامى بود؛ اگرچه ما آن موقع امیدوار نبودیم که نظام اسلامى شش، هفت سال دیگر محقق شود. مى‌گفتیم اگر پنجاه سال دیگر هم ایجاد نشود، بالاخره پایه‌هاى فکرى‌اش اینهاست. آن کار، جهت دادن به فکر نسل جوانِ آن روز بود.»

مباحث مطرح‌شده در این جلسات یک ویژگی منحصربه‌فرد هم داشت که شاید در میان بیشتر کارهای تبلیغاتی – مبارزاتی یاران امام خمینی (ره) یگانه بود؛ «روش طرح و بحث» مطالب از سوی آیت‌الله خامنه‌ای به‌شکلی بدیع و ابتکاری پایه‌ریزی شده بود. به گفتۀ یکی از حاضران در این جلسات، «روش هم این بود که قبلاً خلاصه درس را می‌نوشتند، بعد اینها پلی‌کپی می‌شد، تکثیر می‌شد و قبل از درس در همان‌جا به افراد فروخته می‌شد. افرادی که دوست داشتند می‌خریدند، جلویشان می‌گذاشتند و درس را هم گوش می‌کردند. سخنرانی بیشتر به درس شباهت داشت. در حقیقت درس بود گرچه سخن شکل سخنرانی داشت. برخی از مخاطبان سرپا می‌ایستادند. جمعیت هم بعد از نماز مغرب، عشا و ظهر ماه رمضان می‌نشستند استفاده می‌کردند.»

تماشای ویدیو:

جهت کسب اطلاعات بیشتر، ثبت‌نام و تهیه دوره اینجا کلیک کنید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *