اثر تورم بر اخلاق جامعه
در نوشتۀ قبل در مورد فرایند ایجاد و تداوم تورم بحث کردیم و اشاره شد که تورم دارای آثار زیانبار اقتصادی و غیراقتصادی است. از
در نوشتۀ قبل در مورد فرایند ایجاد و تداوم تورم بحث کردیم و اشاره شد که تورم دارای آثار زیانبار اقتصادی و غیراقتصادی است. از
درخصوص بحث مقابله با بدحجابی که موضوع مهم این روزهای ماست، دو سوال اصلی وجود دارد: ۱. اصل این مقابله قانونی در برابر بدحجابی درست
در سال ۸ هجری، جنگ حنین میان سپاه اسلام و قبائل هوازن و ثقیف در گرفت. مسلمانان در این جنگ بر دشمنان پیروز شدند
در میان بحثهای داغ اقتصادی که امروزه در کشور وجود دارد، شاید یکی از پرتکرارترین آنها مسئله تورم است. تورم افزایش سطح عمومی قیمتهاست بهطوری که اگر دستمزد خانوار به اندازه آن رشد نکند، قدرت خرید خانوار را پایین میآورد و خانواده با همان حقوق قبلی به علت افزایش قیمتها، مصرف و پس انداز کمتری خواهد داشت. همچنین باعث ضربه زدن به تولید و تولیدکننده و فرار سرمایه و … میشود.
سالهاست که «مردمیسازی اقتصاد» در جامعه مطرح شده و از آن بهعنوان راهکاری برای پیشرفت اقتصادی کشور یاد میشود. با رویکارآمدن دولت سیزدهم، بهنظر میرسید اهتمام به موضوع «مردمیسازی اقتصاد» بیش از پیش باشد و این اولویت در دستور کار نهادهای اجرایی قرار گیرد و برنامهریزیها، ساختارسازیها و بودجهبندیها متناسب با آن تنظیم شود. اما کماکان تفاوت چندانی در این خصوص ملاحظه نمیشود. عدم وجود راهبرد و راهکار مردمیسازی حکمرانی نشانهای است از خلأ تئوریک در زمینه مدیریت اجتماع با محوریت مردم. همین مساله به صورت حادتر در عرصۀ اقتصاد نیز خودنمایی میکند.
با آنکه هوش مصنوعی هنوز به آن بهرهبرداری کامل و گستردهای که انتظار میرود نرسیده است، تاکنون این فناوری جنجالهای زیادی به پا کرده و نقل محافل علمی و فرهنگی در شرق و غرب عالم شده است. از بین مجموعه بزرگ کاربردهای هوش مصنوعی، یک امکان این فناوری مورد توجه قرار گرفته است و آن قابلیت «شخصیسازی محصولات [فرهنگی]» برای هر کاربر است.
یکی از مهمترین عوامل موفقیت حرکت انقلابی ۵۷ را میتوانیم مسئولیتپذیری (تکلیفگرایی) بدانیم. نباید فراموش کنیم که حرکت انقلابی در بهمن سال ۵۷ اولین مرحله از انقلاب اسلامی بوده است و ما مراحل دیگری را همچون دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی پیش رو داریم که برای رسیدن به آن مراحل باید به مسئولیتپذیری (تکلیفگرایی) توجه کنیم.
بعد از شنیدن فرمان جهاد تبیین از سوی رهبری، انگارههای متفاوتی در ذهن دغدغهمندان و عموم مردم و حتی ضدانقلاب شکل گرفت. برخی گمان میکردند که جهاد تبیین یعنی این که باید در یک جای عمومی حاضر شوند و توجه رهگذران را جلب کنند تا با به زبان آوردن گزارههایی مهم بتوانند بلکه حتی یک شبهه از دل یک نفر بیرون کنند. برخی که با شبکههای ارتباط جمعی مانند اینستاگرام و… بیگانه بودند، وارد شدند و برخی فعالیتشان را بیشتر کردند.
بسیاری از ما در سردرگمی حوادث پیچیدۀ این روزهای ایران و جهان نفس میزنیم و به دنبال مسیری درست، تصمیمی عاقلانه و شناختی صحیح هستیم و بعضاً به دنبال تفسیر و توضیح آن برای دیگران میرویم که این روزها تحت عنوان «جهاد تبیین» از آن یاد میشود.
مرکز تبلیغ دانشگاه امام صادق (ع) با هدف انسجامبخشی گفتمانی جبهه فرهنگی کشور در سال 1381 توسط حجتالاسلام قرائتی و جمعی از اساتید و دانشجویان این دانشگاه تأسیس شد.